RECEPTI I IDEJE: ''BRZO I JAKOOOO FINO''!


NJAM, NJAM ČOKO TORTA

Dugo sam razmišljala što raditi za prvi rođendan svoje princeze, krenuvši od torte, pa do ostalih grickalica, našla sam nekoliko recepata i na kraju kombinirala neke svoje.

Evo recepta za tortu:

biskvit:

15 jaja
15 žlica šećera
15 žlica brašna
1 kom praška za pecivo
2 kom vanilin šećera
1 dec ulja
200 gr mljevenih oraha

krema 1:

300 gr obične tamne čokolade
3 dcl vrhnja za šlag

krema 2:

300 gr obične mliječne čokolade
3 dcl vrhnja za šlag

krema 3:

300 gr obične bijele čokolade
3 dcl vrhnja za šlag

Priprema:

Izmiksati šećer, vanilin šećer i 15 bjelanjaka dok ne postane čvrsti snijeg. U smjesu dodati žumanjke i ulje i postupno dodavati suhe sastojke. Peći na 180 stupnjeva 30 - 45 min.

Kreme:

Staviti vrhnje i čokoladu na 90 sec u mikrovalnu, izvaditi i miješati dok se ne dobije glatka masa. Za svaki fil procedura je jednaka.



Ohladiti biskvit i filove. Ohlađen biskvit sjeći na 4 jednaka dijela i filovati 1 sloj - jedna vrsta čokolade...
Završenu tortu filovati kremom, šlagom ili foundant  masom, kao što sam to ja radila.

Recept za fondant možete pogledati ovdje super je jednostavan i ja sam oduševljena!!!



Dobar tek!



ČUDO OD ČOKOLADE
Biskvit: 

4   jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
4   žlice brašna
1   prašak za pecivo


Krema:

0,5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1   žlica šećera

Priprema:

Biskvit:

Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm)  na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

Krema: 

Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.

Na kraju:

Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…

1 komentar: