petak, 9. prosinca 2011.

KAKO ODABRATI PRAVI POKLON I POTROŠITI ŠTO MANJE NOVCA






Biranja poklona i darivanje najčešće nije zabavan posao, jer često se nalazimo pred dilemama, danas nije lako birati poklon ni roditeljima, jer ne želimo darovati nešto što se neće koristiti.
U vremenu smo najvećih darivanja u godini, stoga sam odlučila s vama podijeliti par stvari koje sam naučila:


1. NAPRAVITE POPIS OSOBA KOJE TREBATE DARIVATI

Važno je da pored imena osoba stavite i što biste mogli darovati određenoj osobi, koji su njeni/njegovi interesi, voli li npr: knjige, filmove, glazbu isl. Kupite knjigu, dvd, ulaznice za neki zanimljiv film u kinu isl. Na ovaj način ćete lakše odrediti budget što je naša slijedeća stavka.

2. ODREDITE BUDGET ZA DAROVE

U vrijeme recesije ne želimo vrtoglave iznose trošiti na poklone, niti ''peglati'' kreditne kartice do iznemoglosti, jer Božić je ipak obiteljski blagdan kroz koji slavimo najveći Božji dar ljudima. Odlučili ste već da ćete podijeliti darove ljudima do kojih Vam je stalo, ali odredite i iznos koji želite potrošiti, tj gornji iznos do kojeg može ići cijena za pojedinu osobu i nikako ga ne prelazite, čak ni ako je poklon za drugu osobu bio nešto jeftiniji. Ovo je način da uštedite dosta novca tijekom blagdana. Nikako ne zaboravite unaprijed uračunati dekoracije koje ćete koristiti jer na to vam može otići dosta novca ako niste planirali. Najjeftinija opcija za dekoriranje poklona jeste mašta. Svi imamo jako mnogo stvarčica doma koje možemo koristiti uz malo mašte, stoga se ne plašite pogledati savjete na internetu jer stvarno ima izvrsnih ideja, a i više će značiti ukoliko uz novac koji ste potrošili potrošite i malo svoje kreativnosti i vremena.


2 komentara: